Ημερολόγιο

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑΖΟΕ 2021

Συνάδελφοι την Κυριακή 21 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές του ΣΤΑΖΟΕ για την ανάδειξη του νέου ΔΣ,της Ελεγκτικής Επιτροπής καθώς και των αντιπροσώπων του στην ΠΟΘΑ και στο ΕΚΑ. 

Ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών θα είναι ο εξής:

 • Με φυσική παρουσία (12:00 -17:00) στα γραφεία του Σωματείου (Γλάδστωνος 10, 6ος Όροφος). 
 • Ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Zeus.

Στα οικονομικά ενήμερα μέλη που θα έχουν δυνατότητα να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, θα τους αποσταλεί την ημέρα των εκλογών email στην διεύθυνση που δήλωσαν κατά την εγγραφή τους στο μητρώο του Σωματείου,με το link εισόδου στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Σας υπενθυμίζουμε πως δικαίωμα ψήφου καθώς και υποψηφιότητας έχουν ΜΟΝΟ τα οικονομικά ενήμερα μέλη. Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα, θα πρέπει να στείλουν email στο Σωματείο μέχρι και την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, με τα στοιχεία τους και θέμα "Υποψηφιότητα 2021" καθώς και το όργανο που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

 • Διοικητικό Συμβούλιο
 • Ελεγκτική Επιτροπή
 • Εκπρόσωπος Εργατικού Κέντρου
 • Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ)

Σας καλούμε όλες και όλους  να συμμετέχετε ενεργά στην εκλογική διαδικασία.


Γενική Συνέλευση ΣΤΑΖΟΕ

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 16:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β, 3ος Όροφο)θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΣΤΑΖΟΕ.

 

Συνάδελφοι επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, πως η γενική συνέλευση είναι η συνέχεια της προσπάθειας του Δ.Σ. για την πιο εύρυθμη λειτουργία του σωματείου μας και των ειδικοτήτων μας.
Κρίνεται αναγκαία η  ενεργοποίηση και η συμμετοχή όλων στις διαδικασίες του Σωματείου.


Εκλογές ΣΤΑΖΟΕ 4 Νοεμβρίου 2018

 Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές του σωματείου για την ανάδειξη του νέου ΔΣ.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα καλούνται να την καταθέσουν μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

 

Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου 2018 καθώς μετά τις διαδικασίες αναγνώρισης των επαγγελμάτων μας, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί, το νέο ΔΣ καλείται να διαχειριστεί σοβαρές συζητήσεις για θέσπιση κατώτερων αμοιβών και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Οι συζητήσεις και πιέσεις για τέτοιας σοβαρότητας θέματα θα πρέπει να έχουν τη μαζική στήριξη των εργαζόμενων του κλαδου μας.


Γενική Συνέλευση ΣΤΑΖΟΕ 9 Οκτωβρίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του σωματείου σας προσκαλεί στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 15:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48 Β), η οποία θα έχει εκλογο – απολογιστικό χαρακτήρα και θα συντονίσει την προετοιμασία των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ.
 

Τα θέματα που θα συζητηθουν είναι τα εξής :

 1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.

 2. Ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής

 3. Δήλωση υποψηφίων για το νέο Δ.Σ.

 4. Ενημέρωση για τις εξελίξεις για την ένταξη των ειδικοτήτων στο εποχικό επίδομα

 5. Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα κωδικών αναγνώρισης και περιγραφής των επαγγελματικών δραστηριοτήτων μας

 6. Ελεύθερη συζήτηση για οποιοδήποτε θέματα απασχολούν τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, πως η γενική συνέλευση είναι η συνέχεια της προσπάθειας του Δ.Σ. για την πιο εύρυθμη λειτουργία του σωματείου μας και των ειδικοτήτων μας.
Κρίνεται αναγκαία η  ενεργοποίηση και η συμμετοχή όλων στις διαδικασίες του Σωματείου.


Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 20/11/2017 στο ΕΚΑ, στις 18:00, με θέματα την ακύρωση της απόφασης της 23/10/2017 για διενέργεια εκλογών, την επικύρωση της ολοκλήρωσης της θητείας του υπάρχοντος Δ.Σ. (τέλη 2018)και την αποχώρηση του μέλους του Δ.Σ. Βασίλη Μπεζιργιάννη με ταυτόχρονη αντικατάστασή του από τον πρώτο αναπληρωματικό.


Γενική Συνέλευση ΣΤΑΖΟΕ

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 συνεδριάζουμε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
(3ης Σεπτεμβρίου 48 Β )με θέμα απολογισμό και ενημέρωση των εως τώρα πεπραγμένων, συζήτηση πάνω στο μέλλον του σωματείου, επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.


Συνέδριο:

Στις 15 και 16 Ιουνίου(15/6 στο Ρεξ, 16/6 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) θα λάβει χώρα ευρωπαικό συνέδριο που ενδιαφέρει ολόκληρο τον κλάδο του θεάματος, σε σχέση με ένα on-line εργαλείο που αφορά την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Θα υπάρξουν τοποθετήσεις από όλους τους τομείς του θεάματος (ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί) και εκ μέρους των τεχνικών θα υπάρξει τοποθέτηση του προέδρου του Σ.Τ.Α.Ζ.Ο.Ε.

15-16 Ιουνίου 2016

Εθνικό Θέατρο/ Κτίριο ΡΕΞ , Πανεπιστημίου 48, Αθήνα (μέρα 1η)

‘Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη,
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα (μέρα 2η)


Ημερίδα Ήχος - Τέχνη και Τεχνολογία

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Χαΐδαρίου και το Τμήμα Ηχοληψίας διοργανώνει την Τετάρτη 15/06/2016 ημερίδα με θέμα “Ήχος - Τέχνη και Τεχνολολογία”. Θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα “Τεχνικές τοποθέτησης μικροφώνων” (1) από τον κ. Σαπουτζή Παύλο τεχνικό ήχου - συγγραφέα του βιβλίου Live Sound μιξάροντας θεωρία με πράξη. και workshop με θέμα “Συγκριτική ακρόαση αναλογικών επεξεργαστών” (2) από τον κ. Φίλιππο Μαρινέλη ηχολήπτη και ιδιοκτήτη του Boutique Audio Store. Τέλος το ΣΤΑΖΟΕ (Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις) θα παρουσιάσει τις μέχρι τώρα δράσεις του και τους στόχους του. Μια ημερίδα που αφορά σπουδαστές και επαγγελματίες στον τομέα του ήχου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δ.Ι.Ε.Κ Χαΐδαρίου. Η είσοδος στο σεμινάριο είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε, αν προτίθεστε να το παρακολουθήσετε, να είστε τυπικοί με την ώρα έναρξης...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

15:00 -16:30: Τεχνικές τοποθέτησης μικροφώνων.
Εισηγητής Παύλος Σαπουτζής
16:30 - 17:00 Διάλειμμα
17:00 - 18:30 Συγκριτική ακρόαση αναλογικών επεξεργαστών.
Εισηγητής: Φιλιππος Μαρινέλης
18:30 - 19:00 Ομιλία εκπροσώπου του ΣΤΑΖΟΕ

(1) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ

Ένα άκρως εκπαιδευτικό σεμινάριο που εστιάζει στις τεχνικές τοποθέτησης μικροφώνων με ακροάσεις από προηχογραφημένο υλικό και φωτογραφίες των αντίστοιχων τοποθετήσεων. Θα αναλυθούν όργανα της συμφωνικής ορχήστρας, τύμπανα και κιθάρα ηλεκτρική-ακουστική. Επειδή η αρχή της ηχητικής αλυσίδας είναι το ήμισυ του παντός.

(2) ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩΝ

Το workshop εστιάζει σε συγκριτική ακρόαση υψηλής ποιότητας αναλογικών επεξεργαστών ήχου. Διερευνώνται βασικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην τρέχουσα παραγωγή μουσικής, τοποθετώντας τες σε άμεση σχέση με θέματα αισθητικής.

Διεύθυνση: Αγίας Τριάδας & Ρίμινι, Χαϊδάρι Αττικής.
Τηλ επικοινωνίας 6973881816
Email: [email protected]

Χορηγός Επικοινωνίας: www.alive.gr

http://stazoe.gr/article/38/https--wwwfacebookcom-events-1802941709935143-.html


ΣΤΑΖΟΕ – Ανακοίνωση / Πρόσκληση

Συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων:

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της μεγαλύτερης προτεραιότητας του σωματείου μας:

 • Την αναγνώριση του κλάδου μας και των επιμέρους ειδικοτήτων του, μέσω της λεπτομερούς περιγραφής και χαρτογράφησης του επαγγέλματος μας.
 • Για να τελειώνουμε μια για πάντα με τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
 • Για να μπουν επιτέλους τα πράγματα σε μια σειρά.
 • Για να μπορέσουμε, επιτέλους, να στήσουμε σωστά!

 

Την Παρασκευή, 13 Μαϊου 2016, στα πλαίσια της έκθεσης Music World Expo,στην αίθουσα συνεδρίων του Ζαππείου, από τις 16:00 ως τις 17:00.

Να είστε όλοι εκεί!


Δράσεις από τα μέλη του ΣΤΑΖΟΕ Β. Ελλάδος

Tα μέλη του ΣΤΑΖΟΕ που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρειο Ελλάδα παίρνουν πρωτοβουλία δράσης και μας προσκαλούν 

Η 28η Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους του συναδέλφους το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο 8 ball στις 18:00 CET

Θεματάκια για συζήτηση
(18:00-01:00) Αίτηση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο 4ωρο σεμινάριο του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε που αφορά Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία-Θόρυβος -Χειρωνακτική Ανύψωση φορτίων- -Ηλεκτρικός κίνδυνος -Μέσα Ατομικής Προστασίας.
( 18:30 – 19:00) "Παρουσίαση του Blog - Forum"
( 19:30 – 20:00) "Νέα του ΣΤΑΖΟΕ "
2016 ChillBeer-session (20:00-01:00)  
1. New Members Workshop (20:30 - 22 :00)
"Η επιπτώση στην ακουστική ,μικρών και μεσαίων χώρων, που προκαλείται από την Ευρωπαϊκή Εξωτερική πολιτική της πατάτας"
2. Mature Members Workshop (22:30 - 24:00)  
Στρογγυλή Τράπεζα :"Aκουστικό Φάσμα ! ... Και Μετά Τι ;"
3. Advanced Members Workshop ( Hall of fame)
tête-à-tête debate :   “The 7 Bad System Dwarves” -  Ανοιχτή συζήτηση με τους 7 Νάνους.

Αν πιστεύετε ότι αξίζει το κόπο να βρεθούμε επικοινωνήστε το. Κι αν πάλι πιστεύετε ότι δεν αξίζει το κόπο, επικοινωνήστε το, μπορεί άλλους να τους ενδιαφέρει

Μεγάλη Πέμπτη στο 8 ball στις 18:00 CET 
Eightball club & live stage   Πίνδου, Θεσσαλονίκη 546 25»
Ενημερώστε για την παρουσία σας στο [email protected]

Πληροφορίες: www.Stayingalive.gr/blog


Δράσεις από τα μέλη του ΣΤΑΖΟΕ Β. Ελλάδος

Tα μέλη του ΣΤΑΖΟΕ που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρειο Ελλάδα παίρνουν πρωτοβουλία δράσης και μας προσκαλούν

«ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ
Η 27η Απριλίου
Η τελευταία Τετάρτη του Απριλίου έχει κηρυχθεί από το 1992 ως “Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Θόρυβο” από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ακουστικής. Ο θόρυβος μπορεί να στοιχίσει πολλά περισσότερα από την ακοή μας, μπορεί να είναι αιτία πρόκλησης ατυχημάτων και σε συνδυασμό με άλλους κινδύνους στους χώρους εργασίας, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα υγείας. Όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να θέσουν σε εφαρμογή την οδηγία του 2003,η οποία επιβάλλει νέες απαιτήσεις υγείας και ασφαλείας όσον αφορά το θόρυβο στους χώρους εργασίας.

 

Αν πιστεύετε ότι αξίζει το κόπο να βρεθούμε επικοινωνήστε το. Κι αν πάλι πιστεύετε ότι δεν αξίζει το κόπο, επικοινωνήστε το, μπορεί άλλους να τους ενδιαφέρει

Μεγάλη Πέμπτη στο 8 ball στις 18:00 CET 
Eightball club & live stage   Πίνδου, Θεσσαλονίκη 546 25»
Ενημερώστε για την παρουσία σας στο [email protected]

Πληροφορίες: www.Stayingalive.gr/blog


Εκθεση Music World Expo 2016

Η έκθεση είναι συνέχεια της επιτυχημένης έκθεσης του 2011 που επανέρχεται ανανεωμένη με σκοπό να αποτελέσει ετήσιο θεσμό και σημείο αναφοράς της ευρύτερης αγοράς στη χώρα μας, ενώ απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες (b2b) όσο και σε consumer κοινό.

Αντικείμενο της MusicWorldExpo είναι τα Μουσικά Όργανα, η Μουσική τεχνολογία, το DJing, τα επαγγελματικά συστήματα Ήχου, Φωτισμού και Εικόνας για κάθε είδος εφαρμογών και εγκαταστάσεων (Live, Studio & Installation για κάθε είδους εγκατάσταση).

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 13 ΜΑΙΟΥ έως και Κυριακή 15 ΜΑΙΟΥ 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο και αποτελεί τη δεύτερη και ουσιαστικότερη προσπάθεια για μια τέτοια διοργάνωση, που λόγο του μεγέθους και των ιδιαιτεροτήτων της Ελληνικής αγοράς θα έχει ταυτόχρονα consumer και b2b χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται τόσο σε όσους παίζουν, γράφουν, παράγουν και αναπαράγουν μουσική, αλλά και σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τον ευρύτερο τομέα του ήχου, του φωτισμού και της εικόνας, στους τομείς του entertainment του Live και του installation. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια έκθεση που φιλοδοξεί να καλύψει επαρκώς όλους τους κλάδους της εγχώριας ‘μουσικής βιομηχανίας’ και του επαγγελματικού installation για κάθε χώρο που απαιτείται ηχητικός, φωτιστικός, οπτικοακουστικός εξοπλισμός, αυτοματισμοί κλπ.

H έκθεση MusicWorldExpo περικλείει όλο το φάσμα των εταιρειών που ασχολούνται με την εμπορεία, αντιπροσώπευση μουσικών οργάνων και προιόντων μουσικής τεχνολογίας, DJing εξοπλισμού, ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων, αλλά και με όσους δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών σ’ όλους τους παραπάνω τομείς. Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι ότι πρόκειται για μια ‘ανοικτή’ έκθεση που απευθύνεται σε όσους έχουν ερασιτεχνική ή επαγγελματική σχέση με τη μουσική αγορά και την αγορά του entertainment σε όλα της τα επίπεδα.
Η έκθεση θα είναι πλαισιωμένη από συνεδριακές εκδηλώσεις, σεμινάρια για μουσική τεχνολογία, ήχο, φωτισμό κλπ, μουσικά event, καθώς και ζωντανά demo συσκευών και συστημάτων που θα πραγματοποιηθούν, έξω από την έκθεση, στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου.

Η MusicWorldExpo φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός και μια φορά τον χρόνο να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλης της Ελληνικής Μουσικής και Τεχνολογικής Κοινότητας και των επαγγελματιών, σ’ έναν χώρο.

Επαφή

MusicWorldExpo

http://www.musicworldexpo.gr/


Διαταραχές Φωνής & Ακοής στις Ερμηνευτικές Τέχνες και τη Μουσική

Σκοπός του μαθήματος είναι η περιγραφή της παθολογίας και της αντιμετώπισης των παθήσεων της ακοής και της φωνής στους καλλιτέχνες και τους μουσικούς. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι ικανοί να κατανοήσουν σε βάθος τη φυσιολογία και την παθοφυσιολογία της ακοής και της φώνησης, την φύση των διαταραχών φωνής και ακοής στους καλλιτέχνες και τους μουσικούς και τη διεπιστημονική προσέγγιση αυτών των παθήσεων. Τέλος θα είναι ικανοί να κατανοούν τη σχέση της τέχνης, των βασικών φυσικών ιατρικών επιστήμων και της Ιατρικής στην διαχείριση ασθενών με τέτοιες παθήσεις.