ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ

ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και αλληλέγγυους να παρευρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου Ελληνικός Κόσμος την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

 

Tον Ιανουάριο του 2015 ξεκίνησε η τρίτη προσπάθεια σύστασης επιχειρησιακού σωματείου με τη διαδικασία συλλογής υπογραφών και αφού είχε συνταχθεί το καταστατικό του νέου σωματείου. Δύο μήνες μετά και λίγο πριν την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων στο Πρωτοδικείο, η διοίκηση του ΙΜΕ προχώρησε στην απόλυση του προέδρου και ταμία της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του υπό σύσταση σωματείου, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της προσπάθειας.

 

Το δικαστήριο που ακολούθησε δικαίωσε τους απολυμένους και υποχρέωσε το ΙΜΕ να τους επαναπροσλάβει και αποζημιώσει.

Το ΙΜΕ μέχρι σήμερα αρνείται να εφαρμόσει τη νομιμότητα και προσπαθεί να ωθήσει τους εργαζόμενους σε οικονομικό στραγγαλισμό, εξαντλώντας όλα τα νομικά παράθυρα που δίνει το νομικό πλαίσιο στον εργοδότη, με διαδικασίες που κρατάνε χρόνια και κοστίζουν υπέρογκα ποσά. Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2018 κατέθεσε μήνυση στους απολυμένους δήθεν για προσκόμιση ψευδών στοιχείων και να ζητά την ποινική τους δίωξη.

 

Απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να υποχρεωθεί το ΙΜΕ να εφαρμόσει τη νομιμότητα και τις δικαστικές αποφάσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση του αγώνα των απολυμένων του ΙΜΕ.

Καμία οπισθοχώρηση στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία.

 

 

 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00, ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254

 

 

 

Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις

Γλάδστωνος 10 (6ος όροφος) 10677 ΑΘΗΝΑ

[email protected]