Ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες κινήσεις του ΣΤΑΖΟΕ

Τη Δευτέρα 23/10 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση, με αρκετά χαμηλή συμμετοχή.Οι παρόντες ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ.Σ. του σωματείου μας.
Αναφέρθηκαν τα εξής:
-η πορεία της συγγραφής και παράδοσης των επαγγελματικών περιγραμμάτων του κλάδου μας, με απώτερο σκοπό την αναγνώριση του κλάδου και την ύπαρξη κωδικών ασφάλισης που να περιέχουν τις πραγματικές συνθήκες της εργασίας μας.
- οι δράσεις μας σχετικά με το εποχικό επίδομα, που περιλαμβάνουν παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με την αρμόδια υπουργό στο υπ. Εργασίας, καθώς και την συνεργασία με το αντίστοιχο σωματείο των χορευτών, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
- η συνεργασία μας με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και η εντατικοποίηση ελέγχων για παραβάσεις στους χώρους εργασίας.
- οι παρεμβάσεις που έγιναν στο ΙΜΕ και στο «Passport Κεραμεικος».
- παρέμβαση από την Κατερίνα Βάμβα για ενημέρωση του σωματείου για το θέμα της αναγνώρισης της ειδικότητας του σχεδιασμού ήχου θεατρικών παραστάσεων, με αιχμή το θέμα που έχει προκύψει με το «Αθηνόραμα» και την άρνηση εκ μέρους του να συμπεριλάβει στα ετήσια βραβεία του την κατηγορία του ηχητικού σχεδιασμού.
- προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ψηφοφορία που ανάδειξε την εφορευτική επιτροπή.

Σήμερα, 26/10 είχαμε συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπ. Εργασίας.
Η συνάντηση έγινε σε πραγματικά εξαιρετικό κλίμα, έγιναν πολλές ερωτήσεις εκ μέρους του σε σχέση με τον «αόρατο» χαρακτήρα των ειδικοτήτων του κλάδου μας και ενημερώθηκε για όλα τα κακώς κείμενα του χώρου. Του παραδώσαμε τα ολοκληρωμένα επαγγελματικά περιγράμματα και μας ανακοίνωσε πως ο συγχρονισμός είναι πολύ καλός, καθώς έχουν πέσει στην αντίληψη του υπ. Εργασίας τον τελευταίο καιρό πολλά «αόρατα» επαγγέλματα χωρίς την παραμικρή αναγνώριση, κάτι σαν εμάς δηλαδή...
Έτσι, έχει μόλις συσταθεί μια νέα επιτροπή εντός του Υπουργείου, αντικείμενο της οποίας είναι η συγγραφή και επιμέλεια νέων επαγγελματικών περιγραμμάτων...
Ακομα, λόγω των προβλημάτων που προκύπτουν στη σχέση των μελών μας με τον ΟΑΕΔ (κυρίως λόγω της έλλειψης κωδικών επαγγέλματος) κανονίστηκε με δίκη του βοήθεια μια συνάντηση με τον ΟΑΕΔ.