ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Ούτε τις δικαστικές αποφάσεις δεν εφαρμόζει η διοίκηση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ενεργώντας ως κράτος εν κράτει.
Τον Ιανουάριο του 2015,οι εργαζόμενοι στο ΙΜΕ προσπάθησαν να συστήσουν επιχειρησιακό σωματείο, με στόχο να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα και τις υπερωρίες πολλών μηνών καθώς και την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία τους. Η εργοδοσία επιδίωξε να αποτρέψει άμεσα αυτή την προσπάθεια, προβαίνοντας σε αιφνιδιαστικές απολύσεις για συμμόρφωση και παραδειγματισμό των εργαζόμενων.
Δύο από τα μέλη της προσωρινής διοικητικής επιτροπής του υπό σύσταση σωματείου, ο πρόεδρος και ο ταμίας υπέβαλαν στις 3/6/2015 αγωγή για «παράνομη και καταχρηστική απόλυση».
Το δικαστήριο δικαίωσε τους δυο απολυμένους συναδέλφους, με την τελική του απόφαση στις 19/12/2016, υποχρεώνοντας το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού να τους επαναπροσλάβει και να τους αποζημιώσει για το διάστημα που δεν εργάστηκαν.
Η διοίκηση του ΙΜΕ, παρόλο που το δικαστήριο κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή, και μάλιστα με την εφαρμογή προστίμου για κάθε μέρα που δεν εκτελείται, αρνείται μέχρι σήμερα να συμμορφωθεί με το νόμο και τηρεί σιγή ιχθύος, απαξιώνοντας όχι μόνο τους εργαζόμενούς του, αλλά και τον θεσμό της δικαιοσύνης.
Το ΣΤΑΖΟΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους απολυμένους συνάδελφους και συνδικαλιστές του ΙΜΕ και δίνει το παρόν στον αγώνα τους για να σταματήσει ο συνεχής εμπαιγμός τους από την Διοίκηση του ΙΜΕ και η άρνηση εφαρμογής της Δικαστικής απόφασης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
- ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
- ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ

Μη μένεις απλά θεατής - Στήριξε κι εσύ τους εργαζόμενους στο θέαμα-ακρόαμα