Εποχικό Επίδομα 2021

Μετά από επίμονες διαμαρτυρίες για το φλέγον ζήτημα της απόρριψης αιτήσεων συναδέλφων για το εποχικό επίδομα, ψηφίστηκε χτες τροπολογία κατά την οποία προβλέπεται ότι δικαιούνται να λάβουν το ειδικό εποχικό βοήθημα εργαζόμενοι που ήταν δικαιούχοι και έλαβαν το βοήθημα του έτους 2019 ή 2020 κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 10 Σεπτεμβρίου 2021 και 30 Νοεμβρίου 2021, ανεξαρτήτως του κλάδου των ημερών ασφάλισής τους κατά το έτος 2020 και της ιδιότητάς τους κατά το χρόνο της αίτησής τους και έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού μέσω του Μητρώου.
Δηλαδή συνάδελφοι των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν επειδή είχαν ένσημα από άλλη εργασία, επειδή δεν φαίνονταν τα ένσημα από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ή επειδή τα ένσημα είχαν λάθος κωδικό, μπορούν τώρα να κάνουν ξανά αίτηση.
Η σχετική προθεσμία που προβλέπει ο νόμος παρατείνεται έως 28 Φεβρουαρίου 2022. Υπενθυμίζουμε ότι σε ορισμένους κλάδους, στα δικαιολογητικά περιλαμβάνεται βεβαίωση του οικείου πρωτοβαθμιου σωματείου.
Η τροπολογία αυτή δεν λύνει το πρόβλημα για το σύνολο των συναδέλφων. Αφήνει έξω ένα σημαντικό κομμάτι, για παράδειγμα όσους κάνουν για πρώτη φορά αίτηση για εποχικό βοήθημα.