Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 13/3

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που μας απαγορεύτηκε η εργασία. Ένας χρόνος από τότε που μαζί με το επάγγελμά μας μπήκε σε καραντίνα και η ζωή μας. Μαζί κατεβήκαμε στους δρόμους και διεκδικήσαμε την επιβιώση μας.

Ένα χρόνο μετά συνεχίζουμε να μην έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το μέλλον το θεάματος ακροάματος,ενώ παράλληλα παρακολουθούμε εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ, στα καταστήματα, στους χώρους εργασίας χωρίς να υπάρχει μια ουσιαστική εξήγηση για ποιον λόγο παραμένουμε σε παύση εργασιών.

  • Ο πολιτισμός αποτελεί δημόσιο αγαθό και όχι σε είδος υπο εξαφάνιση.
  • Οι εργαζόμενοι στοχοποιηθήκαμε και κατηγορηθήκαμε για μαύρη εργασία και για έλλειψη κανόνων εργασίας,με αποκορύφωμα την απειλή του Υπουργείου Εργασίας, ότι δεν θα δοθούν άλλα επιδόματα πέραν αυτών του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, λόγω «νόθων» εγγραφών.
  • Η καταστολή, η αστυνομοκρατία και η καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων αποτελεί καθημερινότητα.
  • Η κατάθεση νομοσχεδίου λογοκρισίας και το ξήλωμα του 8ωρου και τον εργασιακών δικαιωμάτων προετοιμάζουν το σκηνικό της επόμενης μέρας.

Το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, στις 12 το μεσημέρι το πανό του ΣΤΑΖΟΕ θα βρίσκεται στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος.

Κατεβαίνουμε για άλλη μια φορά στον δρόμο και διεκδικούμε:

  • Συλλογικές συμβάσεις για όλους ώστε να διασφαλιστούν εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρέπεια στην εργασία μας.
  • Άμεση δημιουργία κωδικών ασφάλισης στον ΕΦΚΑ για τους Τεχνικούς του Θεάματος Ακροάματος
  • Να οριστεί άμεσα ως περίοδος ισχύος των μέτρων στήριξης όλη η περίοδος της καραντίνας και μέχρι να αρθούν οι επιπτώσεις στον κλάδο μας, με καταβολή των επιδομάτων στην αρχή κάθε μήνα, καθώς και άμεση σύνδεση όλων των επιδοτούμενων εκτός αναστολής με τα μέτρα στήριξης που ισχύουν για τους εργαζόμενους όλων των υπόλοιπων κατηγοριών (επιδότηση ενοικίου, αναστολή πληρωμής παντός είδους ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και απαγόρευση διακοπής ρεύματος, τηλεφωνίας και εξώσεων).

Θέλουμε Ζωή και όχι επιβίωση

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία όλων μας.