Πέμπτη 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, συγκέντρωση στις 12.00

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:

Στις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού εργασίας μάθαμε πως:

«Εξαντλήθηκε η επιείκεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας προς τους καλλιτέχνες»,
έτσι καταλάβαμε ότι η στήριξη του κλάδου μας δεν ανήκει στις κυβερνητικές προθέσεις.
 

Την ερχόμενη Πέμπτη 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού,
όλοι στις 12.00 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Πολιτισμού, τηρώντας φυσικά όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, (αποστάσεις, μάσκα και γάντια).

Ζητάμε:

  • Να συμπεριληφθούν άμεσα όσοι δεν έχουν ενταχθεί στο μέτρο στήριξης ειδικού σκοπού των 800€ από την πρώτη φάση αναδρομικά και για όλη τη διάρκεια της κρίσης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να εξασφαλιστεί πλήρης ασφαλιστική ικανότητα και αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και τραπεζικών υποχρεώσεων για όλους ανεξαιρέτως τους πληττόμενους από την κρίση (υγειονομική και οικονομική).
  • Να διασφαλιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και εξώσεις και η μη διακοπή των παροχών ύδρευσης, ηλεκτρικού και τηλεφώνου.
  • Άμεση δημιουργία κωδικών ενσήμων που να αφορούν στους τεχνικούς εργαζόμενους σε ζωντανές οπτικό ακουστικές εκδηλώσεις και τις ιδιαίτερες συνθήκες που διέπουν τον κλάδο μας. Οι κωδικοί θα πρέπει να ανήκουν στην 12η ασφαλιστική κλάση του ΙΚΑ και ο αριθμός των ενσήμων να προκύπτει ως τεκμαρτό πόσο δια του συνόλου της αμοιβής.
  • Να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία μητρώου και άδειες ασκήσεως επαγγέλματος για τον κλάδο μας οι οποίες θα χορηγούνται στους επαγγελματίες από επιτροπή του υπουργείου πολιτισμού και μελών του σωματείου μας.
  • Κανόνες ασφαλείας και υγιεινής σε περίπτωση επιστροφής στην εργασία σύμφωνα με τις ενδείξεις των ειδικών επιστημόνων.
     

Την Πέμπτη 21 Μαΐου να δώσουμε ένα βροντερό παρών για να δείξουμε πως είμαστε ενωμένοι και πως δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας!
Για λόγους οργάνωσης και συντονισμού, παρακαλούμε να μας στείλετε δήλωση συμμετοχής στο e-mail του σωματείου μας ή στο messenger της σελίδας μας στο Facebook.
Να είστε όλοι εκεί!
Το Δ.Σ. του Σ.Τ.Α.Ζ.Ο.Ε