Ημερίδα Ήχος - Τέχνη και Τεχνολογία

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Χαΐδαρίου και το Τμήμα Ηχοληψίας διοργανώνει την Τετάρτη 15/06/2016 ημερίδα με θέμα “Ήχος - Τέχνη και Τεχνολολογία”. Θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα “Τεχνικές τοποθέτησης μικροφώνων” (1) από τον κ. Σαπουτζή Παύλο τεχνικό ήχου - συγγραφέα του βιβλίου Live Sound μιξάροντας θεωρία με πράξη. και workshop με θέμα “Συγκριτική ακρόαση αναλογικών επεξεργαστών” (2) από τον κ. Φίλιππο Μαρινέλη ηχολήπτη και ιδιοκτήτη του Boutique Audio Store. Τέλος το ΣΤΑΖΟΕ (Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις) θα παρουσιάσει τις μέχρι τώρα δράσεις του και τους στόχους του. Μια ημερίδα που αφορά σπουδαστές και επαγγελματίες στον τομέα του ήχου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δ.Ι.Ε.Κ Χαΐδαρίου. Η είσοδος στο σεμινάριο είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε, αν προτίθεστε να το παρακολουθήσετε, να είστε τυπικοί με την ώρα έναρξης...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

15:00 -16:30: Τεχνικές τοποθέτησης μικροφώνων.
Εισηγητής Παύλος Σαπουτζής
16:30 - 17:00 Διάλειμμα
17:00 - 18:30 Συγκριτική ακρόαση αναλογικών επεξεργαστών.
Εισηγητής: Φιλιππος Μαρινέλης
18:30 - 19:00 Ομιλία εκπροσώπου του ΣΤΑΖΟΕ

(1) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ

Ένα άκρως εκπαιδευτικό σεμινάριο που εστιάζει στις τεχνικές τοποθέτησης μικροφώνων με ακροάσεις από προηχογραφημένο υλικό και φωτογραφίες των αντίστοιχων τοποθετήσεων. Θα αναλυθούν όργανα της συμφωνικής ορχήστρας, τύμπανα και κιθάρα ηλεκτρική-ακουστική. Επειδή η αρχή της ηχητικής αλυσίδας είναι το ήμισυ του παντός.

(2) ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩΝ

Το workshop εστιάζει σε συγκριτική ακρόαση υψηλής ποιότητας αναλογικών επεξεργαστών ήχου. Διερευνώνται βασικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην τρέχουσα παραγωγή μουσικής, τοποθετώντας τες σε άμεση σχέση με θέματα αισθητικής.

Διεύθυνση: Αγίας Τριάδας & Ρίμινι, Χαϊδάρι Αττικής.
Τηλ επικοινωνίας 6973881816
Email: [email protected]

Χορηγός Επικοινωνίας: www.alive.gr

http://stazoe.gr/article/38/https--wwwfacebookcom-events-1802941709935143-.html