Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τους απολυμένους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στον προαύλιο χώρο του θεάτρου Ελληνικός Κόσμος, ύστερα από κάλεσμα του σωματείου μας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, του ανώτερου συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από τα σωματεία των τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), των ηθοποιών (ΣΕΗ), των μουσικών (ΠΜΣ), των εργαζόμενων στο Εθνικό Θέατρο (ΣΕΕΘ), των εργαζόμενων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, των εργαζόμενων στις Ταχυμεταφορές και πλήθος αλληλέγγυων.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:30, με πανό της ΠΟΘΑ, του ΣΕΗ και του ΠΜΣ, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους θεατές που έρχονταν να δουν την παράσταση ενώ καθ΄όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας διαβαζόταν από τηλεβόα το κείμενο αλληλεγγύης του ΣΤΑΖΟΕ για τους απολυμένους του ΙΜΕ. Αντιπροσωπεία του ΣΤΑΖΟΕ, του ΣΕΗ και της ΠΟΘΑ μπήκαν στους χώρους του θεάτρου και ενημέρωσαν τους τεχνικούς και τους ηθοποιούς της παράστασης για τους λόγους της παρουσίας μας, ζητώντας τους ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας. Οι εργαζόμενοι, μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι ενώ όσον αφορά τη συμμετοχή τους στην απεργία είχαν πραγματοποιήσει ψήφισμα που έβγαλε οριακό αποτέλεσμα την μη συμμετοχή τους.

Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο με συνθήματα και ενημέρωση των θεατών μέχρι να ξεκινήσει η παράσταση. Η αντιπροσωπεία αποχώρησε δίνοντας ανοιχτό ραντεβού για την επόμενη διαμαρτυρία αλληλεγγύης.

Εγινε ξεκάθαρο ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακώνονται όσο το ΙΜΕ θα συνεχίζει να εφαρμόζει μεθόδους τρομοκρατίας και καταστρατήγησης των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ας το έχει αυτό κατά νου η διοίκηση του ΙΜΕ και λοιπά αφεντικά που υιοθετούν αντίστοιχες στάσεις.