[15/12/2016] Νέα τεχνολογία φιλοδοξεί να φέρει το τέλος της κλοπής και της απώλειας μουσικού εξοπλισμού

Μια νέα εταιρεία από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην ερχόμενη Έκθεση της Εθνικής Ένωσης Μουσικών Εμπόρων των Ηνωμένων Πολιτειών [National Association of Music Merchants (NAMM)] μια νέα - κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας- τεχνολογία που σχεδιάστηκε για να αποτρέπει την απώλεια μουσικών οργάνων και σχετικού εξοπλισμού.

Η GearSecure προτείνει μια ενσωματωμένη στον εξοπλισμό συσκευή-πομπό με συνδυασμό RFID και GPS τεχνολογίας που θα δίνει μια απαραίτητη χείρα βοηθείας σε περιπτώσεις κλοπής ή απώλειας και θα οδηγεί στην άμεση επανάκτηση της κλεμμένης ή χαμένης ιδιοκτησίας.

 

Το μότο της φιλόδοξης εταιρείας είναι «το τέλος της απώλειας και της κλοπής» και στο τιμόνι της βρίσκονται ο Adam Mandel, παραγωγός του πολυετούς ζωντανού μουσικού τηλεοπτικού show "Ultimate Jam Night", ο μπασίστας των Quiet Riot Chuck Wright, ο ντράμερ Matt Starr, ο Walter Ino των Survivor και πολλοί άλλοι μουσικοί.

Ο μόλις ενός εκατοστού πομπός (δείτε τον στην φωτό παρακάτω) θα πρέπει να τοποθετείται στο κάθε όργανο κατά το στάδιο της παραγωγής του.

Το σκίτσο στο εξώφυλλο είναι το "Guitar Thief" του Danny Hellman και έχει δημοσιευθεί στο τεύχος Ιούνιος 2012 του περιοδικού Guitar World, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Alexis Cook.

 

πηγή - http://www.rocking.gr/